Derneğimiz Haber Arşivi

Melen Çayı’nda Rafting Keyfi

Yapı Kredi 2 Mayıs 2010 Pazar günü Melen Çayı’nda RAFTİNG’e gidiyor.
Foto Galeri /

Sağlık sorunu olmayan herkesin katılabileceği 12 kilometrelik zevkli bir yolculuk için hazır mısınız?

Sabah
07.00 Ataköy Atrium önü
07.30 Akmerkez Ulus Kapısı önü
08.00 Kadıköy Evlendirme Dairesi önü

Yaklaşık iki saat süren yolculuğumuzun ardından start alacağımız Dokuz Değirmen Köyüne geliyoruz. Burada, deneyimli ve uzman rehberlerimizden ufak bir brifing alıyor, size verilen özel kıyafetleri giyip zorluk derecesi 2+ ile 3+ arası olan Melen suyunun coşkun sularına 6 veya 8 kişilik botlarla kendimizi bırakıyoruz. Yaklaşık iki - üç saat arası süren maceramızın ardından çok acıkmış olarak kıyıya çıkıyor ve üç çeşit yemekten oluşan menümüzü afiyetle yiyoruz. Çayımızı da içtikten sonra çok güzel anılarla bu doğa güzeli mekandan ayrılıyoruz.

Tura Dahil Olanlar:
Lüks ve klimalı servislerle ulaşım,
Öğlen yemeği (Çorba, Karışık ızgara, Pilav, Salata,)
Can yeleği, Kask, Neopren elbise, Profesyonel Rehberlik, kişisel sigorta ve sınırsız sıcak içecek
Size Düşenler : Islanabilecek bir ayakkabı,Yedek iç çamaşırı, Havlu vb.

Tur Ücreti : 140 TL
Ulaşım Hariç: 100 TL

Zorluk dereceleri nelerdir:

Raftingde parkurlar zorluk dereceleri dikkate alınarak 6-ya ayrılıyor. Birinci ve ikinci derecelerde çocuklar bile rafting yapabilirken bunun üzerindeki derecelerde iyi yüzme bilgisi ve deneyim aranıyor.
1. zorluk derecesi
Birinci zorluk derecesi çocuklar ya da kendini bu konuda fazla cesur hissetmeyenler, yüzmeyi çok iyi bilmeyenler için uygun. Ama kısa zamanda sıkılma riskiniz var.
2. zorluk derecesi
İkinci zorluk derecesi, birincisine göre biraz daha zor. Rapid adı verilen, suyun hızlandığı yerler daha sığ
3. zorluk derecesi
Üçüncü zorluk derecesinde rafting yapabilmek için iyi yüzebilmeniz ve deneyimli, profesyonel bir rehbere sahip olmanız gerek. Akıntı yer yer çok hızlanıyor, karşınıza engeller çıkabiliyor.
4. zorluk derecesi
Dördüncü zorluk derecesinde ilerleyebilmek için takım olarak, çok ani manevra yapabilecek kadar uyumlu kürek çekiyor olmanız gerekiyor. Girdaplar, büyük kayalar ve şelaleler dördüncü zorluk derecesinde aşmanız gereken engeller. Ancak yine de sular bu parkurda gözünüzü korkutacak kadar coşkun değil.
5. zorluk derecesi
Şelalelerden uçmak, dalgalarla boğuşmak ve en hızlı akıntılarla bile baş edebilmek... Tüm bunların üstesinden gelebilmek için cesaret, macera tutkusu ve deneyim gerekiyor. Bu zorluk derecelerinde ilerlemek gerçekten ciddiye alınması gereken riskli bir iş.
6. zorluk derecesi
Türkiye-de Altıncı zorluk derecesi sadece Çoruh Nehri-nde var. Ancak altıncı zorluk derecesini göze almak ciddi riskleri de göze almak anlamına geliyor.

Başvurularınız ve gerekli bilgi için ;

Yapı Kredi Spor Kulübü Derneği 0.216 341 19 69 No’lu telefonu arayarak, Yunus KESEN’den bilgi alabilir ve başvuru yapabilirsiniz.

Tüm Haber Arşivi